torsdag 24. juni 2010

Sveis

Tenkte jeg kunne legge ut før- og etter bilder for frisørbesøk. Jeg klipper meg veldig sjelden nå som jeg er student og lurer kjæresten til å klippe luggen min når den blir for lang. Sånn så jeg ut før jeg dro og slik:
så jeg ut da jeg kom tilbake. Frisøren hadde også puttet sånt fantastisk dust it-pulver i håret mitt, så det står ikke like mye ut til vanlig ;)

Bilder!

Da har jeg funnet ut (og løst) hvorfor jeg ikke fikk lagt ut noen bilder, pluss at jeg har fått Eplehuset til å kose litt på Macen min, så da er jeg klar for sommeren. Her kommer noen bilder fra hyttetur til Upsete og kanotur med kjæresten til Forra i Nord-Trøndelag. Bilder med mennesker på kommer nok kanskje siden ;) Men først det morsomste:
 
Så her ser dere både mose, lav, karplanter (blomster) og invertebrater (tordivelen). Det er så mye man ikke ser når man ikke har ordentlig kamera eller ikke gidder å legge seg ned på myra/ i heien/ på fjellet.

søndag 20. juni 2010

Kameratrøbbel

Jeg hadde gledet meg til å komme tilbake til datamaskinen min og blogge litt, men kameraet mitt skylder på "kommunikasjonsfeil" og iPhoto finner det heller ikke. Så da blir det ingen bilder :(

Og nå som det er sommerferie blir det ikke mye tid foran datamaskinen... Men ja;

Jeg har klippet håret og tenkte å fundere litt på hvorfor jenter med langt hår har frisørskrekk. Jeg tror ikke de innser at det å få en frisør til å gjøre det du vil, krever litt trening. Og så virker det som om de mener at hår er noe som ikke vokser ut igjen... Jeg liker veldig godt å være hos frisøren og har hatt kort hår ganske lenge nå. Og så kjøpte jeg saltvannspulver! Det ser ut som talkumpulver i en saltbøsse og taes i tørt hår. Det er fra OSiS+ og heter Dust it. Ta det på og så rett på byen ;)

En liten lovprisning til champagnen. Jeg vet ikke om så mye som er bedre enn champagne. Jeg har ikke drukket ekte så mange ganger, men musserende vin gir luksusfølelse som ingen annen. Og det trenger ikke koste mye over 100-lappen for en flaske som ikke bare smaker brus. Anbefales om du trenger litt luksus!

Jeg har vært på fjellet (Upsete - eller nesten-Finse) med jentene og nytt solskinn og late dager. Jeg reiste tydeligvis akkurat i tide for i Trondheim hadde det vært kaldt. Men jeg er blitt solbrent på ryggen og brun i ansiktet :)

Og nå har jeg da også endelig flytta. Fikk nøklene fredag ettermiddag, gjorde rekognoseringsrunde, fant ut at de var utsolgt for seng i 200 x 120 på IKEA (de har bare én seng med de målene...). Lørdag var det opp kl 08.00 og igang. Rakk ett lass alene, ett med kjærestens bil (hans bil fikk plass til to bokhyller og madrassen, det gjør ikke Dolly), så et Dolly og et lass med Pias bil og så igjen to runder med Dolly (om enn ikke like stappa). Mye ting? Jeg? Men så fant jeg heldigvis ut at jeg har bod allikevel. Selv om SiT (studentsamskipnaden) mente jeg ikke hadde det... Så nå er jeg nok kanskje redda plassmessig allikevel.

Idag har begge flyttehjelpene sagt de skal komme tilbake og hjelpe meg med å vaske meg ut. Så imorgen blir det levering av nøkler på gamlehybelen. 

Superlangkjedeligutenbilder? Unnskyld

lørdag 12. juni 2010

Ting

Jeg flytter om en uke, men skal være borte i fire dager, så jeg gjør unna så mye pakking som jeg får til nå. Det er ikke før du flytter at du innser hvor mye ting du har... Da jeg pakket klær igår telte jeg litt:

21 jakker
21 kjoler
15 skjørt
5 ullgensere (ikke medregnet ulltrøyer eller hverdagsgensere i ull)

At jeg hadde en del kjoler og skjørt var jeg klar over. Jeg har lenge foretrukket kjoler og skjørt over bukser og har prøvd å kjøpe mest mulig av sånt og minst mulig av bukser. Men hvordan jeg plutselig eide 21 jakker, det aner jeg ikke.

Det må sies at jeg har alle jakker jeg har kjøpt siden jeg gikk på ungdomsskolen og at sikkert 5 er vinterjakker. Og så har jeg 5 "pyntejakker", dvs små draktjakker av noe slag. Men det var fremdeles mange.

Jeg tror jeg kommer til å ende opp med en svart søppelsekk bare med kleshengere. Og så tenkte jeg at jeg skulle kjøpe meg noe ala denne til høsten:

torsdag 10. juni 2010

Cappuccino cocktail

Jeg har alltid vært fasinert av cocktailer (påvirket som jeg er av Sex and the City) akkurat som jegh ar vært av sko, bare at når det kommer til cocktailer så krever det en viss alder og så er det dyrt å spare på. Ikke bare er de dyre å kjøpe når man er ute, men om man ønsker å lage dem selv så trenger man mye forskjellig sprit og blandevann for å ha en morsom og spennende kveld.

Her er en drink jeg prøvde igår:

like deler vodka, Kahlua, fløte og 1 shot espresso (ca 0,2 dl sterk kaffe funker) (alt som 0,2 dl gir deg en litt stor drink) blandes (kaffen skal være varm). Pynt gjerne med sjokoladestrø :)

Men andre ord: SOMMERFERIE!

mandag 7. juni 2010

TV-serier

Det har seg gjerne slik at når man har lite fastsatt program på dagtid (som for eksempel i eksamensperioden) så blir det til at man får gjort mye rart og som mange med meg har erfart, så får man sett mye TV. Jeg er nå en person som ikke får til å reise seg fra TVen når hun først har satt seg foran en TV, så jeg foretrekker å se hele sesonger i ett strekk (noe jeg ikke har tid til annet enn i desember og mai....).

En fordel med dette er at jeg slipper å vente på episoder, jeg ser ikke på serier før alle episodene har kommet. Litt av spenningen forsvinner, det skal jeg innrømme, og dager kan fort også forsvinne (det merkes godt på lesedagene om du ser en sesong med 24 episoder á 1 time eller en sesong med 12 episoder á 20min...)

Men nok avsløringer av hva jeg bruker tiden min på, her er noen TV-serier jeg er glad i for tiden og som jeg anbefaler deg å prøve (i hvert fall nå som du sikkert har sommerferie snart og derfor har masse skyldfri tid å bruke ;) )

Først ut: GLEE! Dette er en komiserie satt til en standard amrikansk vgs og den handler om ungdommene i "The Glee Club" (show kor-klubb). De to dere ser på bildet er cheer leader-treneren og han som er læreren i show koret. Det er fantastisk spennende karakterer og veldig bra synging. Enormt god underholdning. Anbefales!
Neste er The Mentalist. Dette er ikke den nyeste TV-serien, men jeg elsker Jane (hovedpersonen). Jeg elsker at han er akkurat som House, hvordan han ikke har noe tro på noe overnaturlig og at han samtidig er litt som Sherlock Holmes (han leser alle mennesketypene og skjønner alt ingen andre skjønner). Det er fin krim/ politiserie og kostbar humor.

Den siste serien er The Wire. Jeg har hittil bare sett sesong 1 (og jeg tror det er har kommet 6 sesonger eller noe), men jeg liker hvordan det er gammeldags politiserie, hvordan det føles veldig ekte og hvordan slemmingene kan være snille og snillingene kan være slemme. Politiet er ikke opphøyde, men viser alle fasetter av mennesker. Det er litt røft å se på, men veldig ekte.

søndag 6. juni 2010

Gåsegrilling

Jeg er så heldig at jeg har mennesker rundt meg som liker å bruke penger på å hente maten sin i naturen. I høst stod ved flere anledninger min kjære og en venn opp ved soloppgang (bokstavlig talt) for å dra ut og skyte på gjess. For det meste skjøt de etter gjess og ikke på, men det ble faktisk noe mat ut av det.

For disse to unge menn er tydeligvis jakten bedre enn belønningen, så mens vi spiser oss ut av fryseren for sommeren ble det klart at vi måtte spise opp gåsa i fryseren.

Så da ble det gåsegrilling i solskinnet :)
Gås på grillen
Gutta som stod for kjøttet
Kokk nummer 1

Kokk nummer 2
Kokk nummer 3
Den fantastiske middagen
Det var både selvbrygget øl
og selvbrygget cider til middagen
Og selvfølgelig masse solskinn!

fredag 4. juni 2010

Kommunikasjon og reproduksjonsadferd


Ikke hørt om det før, sa du? Vel det er et fag på NTNU og det har nå gitt meg 7,5 studiepoeng ;) Innemellom er det litt koselig å gå biologi. Jeg tenkte at jeg for å feire at jeg nå bare har én eksamen igjen kunne komme med noen sitater jeg har kommet over i assoterte vitenskapelige artikler jeg hadde på pensum til eksamenen min idag:

"A female biased OSR (operational sex ratio) in the butterfly Euphydryas editha is brought about by males running a larger risk than females of being killed in spider webs since males sometimes mistake dead butterflies in webs for newly hatched virgin females."

"Studies of female lap dancers show that they earn significantly more in tips from clients during their fertile periods than at other stages of the cycle."

"There is evidence that yawning is unrelated to prior amount of sleep, but that it acts to maintain or increase arousal when the environment provides little stimulation."

torsdag 3. juni 2010

Kos i parken


På en solfylt dag i Oslo gjør det ingenting å ha venner som bor slik at du bare trenger å gå ned trappa i bygården og over veien for å være i parken. På søndag var både jeg og bestevennen min Alexander i Oslo for en gangs skyld og vi fikk med oss Tone og Ola ut i parken.
Ola har alltid pikniksett stående parat, så vi koste oss på pleddet, spilte kubb

Som dere ser er det mye god kasteteknikk ute og går ;) Jeg har aldri spilt kubb før, men synes det var veldig morro. Dessuten var Ola veldig flink så vi knuste Tone og Alexander...
Plutselig kom en brannbil rullende over gresset og da innså vi at det kom sinnsvakt mye røyk ut av en søppelkasse. Jeg vet ikke helt hvorfor folk kaster engangsgriller i søppelkassa. Engangsgriller er veldig varme og det er ganske mye rart som kan ta fyr i en søppelkasse. Og på et vis gjør det jo ikke noe at det brenner i en søppelkasse om den står helt for seg selv, men om et tre eller et hus tar fyr så har man et lite problem...

Jeg koste meg veldig i Oslo, det var fantastisk vær og jeg gikk rundt omtrent sånn hele helga:

onsdag 2. juni 2010

Melodi Grand Prix

aka Eurovision Song Contest

Jeg må si rett ut at jeg aldri har vært noen fan av Grand Prix. Jeg tror det er den samme grunnen til at jeg ikke er noen fan av Grand Prix og at jeg aldri har sett på Idol og annet sånt. Jeg blir utrolig flau på vegne av alle dem som driter seg ut på TV og jeg synes det er langt mellom kvalitetsmusikken. Men jeg finner meg stadig i grupper som ønsker å se MGP og jeg er ingen surpomp bare for å være det, så jeg blir nå med.

I helga var jeg en tur i Oslo og da ble det MGP-fest på Hovseter på lørdagen. Det var mange spennende folk på festen og her er noen bilder: