fredag 30. juli 2010

Kurs i Sveits

Nå er klokka halv ti og selv om jeg skal stå opp kl. 4 imorgen tidlig har jeg fremdeles ikke pakket ferdig sekken (alt ligger fremdeles på senga og liggeunderlaget er fremdeles i bilen utenfor garasjen) og heller ikke smørt frokostmatpakke.

Jeg har prøvd å legge inn bilder på Macen, men den eksterne harddisken min nekter å prate med Macen (eller omvendt), så jeg fikk det ikke til. Og fordi jeg egentlig skulle pakket satte jeg meg ikke ned for å fikse bilder, men så leste jeg litt i A-magasinet i stedet for og så gikk tida allikevel. Men det er vel kanskje sånn det er når man har sommerferie? :)

Jo, nå skal jeg på speiderkurs i Sveits i en uke. Det heter Trekløver-Gilwell og er den høyeste ledertreningen Norges Speiderforbund har. Den er ganske lik i hele verden og om dere er interesserte kan dere lese om det på Wikipedia på engelsk. Det var Baden-Powell, grunnleggeren av speideren, som startet denne ledertreningen og det er ikke så mange som tar den, så det er litt spennende å gjøre det.

Jeg har aldri vært på kurs så lenge og er ikke egentlig helt sikker på hva det hele innebærer, så det blir spennende. Dessuten er det egentlig bare starten av kurset, man skal ha en personlig oppgave på noe vis, så denne uka skal jeg finne ut hva det skal være og så skal jeg jobbe med den i et år (og få hjelp av en egen veileder) og så skal vi møtes igjen alle sammen og evaluere (vil jeg tro). Jeg har med meg en god venn, Andreas, og jeg kjenner flere som skal være med, så det kommer nok til å bli gøy.

Jeg har husket både sangbok og kamera, så da blir det nok en bra uke.

Etter det blir det to uker i Oslo! Hurra! Det skal bli godt å bare være på ett sted og ikke ha en plan. Det er ikke ofte jeg har sagt det der i mitt liv, men jeg kjenner det skal vli godt å bare sitte stille litt. Føler du innimellom at du løper litt for mye rundt?

tirsdag 27. juli 2010

Snart ferdig!

Nå sitter jeg i Lillesand og gleder meg egentlig litt til sykkelturen er over. Nå har vi vært på tur i 10 dager allerede og imorgen er den siste sykkeldagen - og skulle det vise seg, siste reisedagen også. Bror og jeg tar sørlandsekspressen tilbake til Bærum imorgen kveld og ankommer fashionably late (som det heter) på Lysaker kl. 23.00.

Da blir det to døgn med klesvask og forhåndsoppgaveskriving og litt kjærestebesøk håper jeg før jeg drar videre til Sveits på speiderkurs på lørdag.

Jeg har fått tatt en masse fine bilder, spesielt på Lista og Lindesnes fyr. Idag ble det ikke så mye fotografering, men litt oppdatering på hva som har skjedd i alle mine 500 venners liv de siste fem dagene (lenger tilbake orket jeg ikke å scrolle på Facebook).

Imorgen på denne tiden har jeg da altså syklet

Stavanger
Jæren
Egersund
Songdalstrand
Flekkefjord
Lista
Lindesnes
Mandal
Kristiansand
Lillesand
Arendal

Vi har møtt 2CV-venner av mamma og pappa, jeg har møtt Tore, min venn fra Trondheim, vi har spist masse deilig mat, is, markjordbær, vi har dessverre ikke badet noe (men det er en stor manetinvasjon her på sørlandet, så det var kanskje greit) og vi har nok snart fått pratet fra oss også. Jeg er lei av å våkne av meg selv kl. 7.00 om morgenen, men neste uke skal jeg jo på kurs, så da må jeg vel opp da også.

Jeg har takket ja til plass som masterstudent ved NTNU til høsten og håper nå at alle mine økonomiske problemer vil gå over i løpet av noen få dager. Det er ikke alltid lett å være student om sommeren... Men snart er jeg rik på sommerjobbpenger, så da blir alt bra. Fram til da vindusshopper jeg og lever på mammas matbudsjett.

Fortsatt god sommer!

PS: sykkelshortsskillet har blitt veldig tydelig...

onsdag 21. juli 2010

Sykkeltur

Nå er jeg på sykkeltur med familien langs kysten fra Stavanger til Arendal. Akkurat nå er jeg i Egesund. Vi har en kort sykkeletappe til Sogndalstrand idag, så vi har en kort morgen med spasering i sentrum før vi sykler av gårde. Hittil kan jeg si så mye som at Jæren er flatt og at motvind er tungt. Etter hvert skal vi videre til Fjekkefjord, Lista, Lindesnes og så er vi vel virkelig på tjukkeste Sørlandet. Mange bilder blir tatt, så når jeg en gang får litt mer stabilt internett kommer det noe bildebevis på sommerferie også ;)

onsdag 14. juli 2010

Sommerferie!

Akkurat nå sitter jeg i Valle og er på internett på min egen datamaskin for første gang på tre uker. Jeg var ferdig på sommerjobb på søndag og kjørte ut til kysten på mandag. Dolly begynte å hikke på turen og jeg kom ikke lenger enn til Bø før hun ikke ville kjøre lenger. Heldigvis kjenner pappa alle man trenger å kjenne i Norge når man har 2CV, så en veldig hyggelig mann som heter Stein kom med bilhenger og kjørte Dolly og meg til Skien. Der skal Dolly stå littegrann og Stein skal se om han finner ut hvorfor hun hadde vondt.

Så på mandag kom jeg meg på kjærestens hytte utenfor Langesund. Jeg var ganske sliten etter en lang og frustrerende dag og etter to uker med intens jobbing. Det var jo tross alt første fridag på lenge... Det var nyfisket makrell og ørret til middag. Igår dro resten av familien hans tilbake til Oslo for å sende avgårde broren hans til Kenya, så akkurat nå er vi alene på hytta. Det er veldig deilig å være alene på hytta, spesielt nå som jeg ikke har hatt noe særlig privatliv på to uker...

Det blir fort sånn når jeg har sommerferie, fordi jeg alsri er hjemme. Jeg sover nesten aldri alene fordi jeg sover i telt med noen eller på rom med noen eller på et sted som er så lytt at du strengt tatt ikke har ditt eget rom... Men jeg har kost meg veldig på jobb og jeg koser meg på hytta nå. På søndag blir jeg henta av familien (siden Dolly er syk) og så skal vi sykler resten av Nordsjøruta i Norge, dvs fra Stavanger til Arendal.

Jeg har masse fine bilder fra feltarbeid (for det meste av planter og Ane) og dem skal jeg få ut etter hvert som jeg får ryddet litt.

søndag 4. juli 2010

Sommerjobb

Nå har jeg allerede vært en uke på Suleskard fjell...(camping? Hytter? Husker ikke...), men egentlig har jeg vært en uke på fjellet. Vi drar fra hytta 8.30 ommorgenen og kjører i nesten en halv time opp på fjellet. Så sitter vi og legger en metallramme på 40cm x 40cm ramme på bakken (på anviste plasser) og skriver ned alle artene av karplanter (bregner, trær, blomster, gress etc) som vi finner. Og så finner vi en ny plass og så skriver vi ned enda flere arter.

Vi har ti felter på ulike steder her i Setesdalsheiene og på hvert av de ti feltene er det to områder, ett som er gjerda inn og ett der sauene kan beite fritt. Og disse har ti tilfeldig valgte områder som vi skal se på. Noe som gir 200 ruter som vi skal se på. Nå har Ane og jeg (som ser på karplanter) tatt 85 ruter og vi håper å ta minst 15 imorgen også og derfor være nesten halvveis.

Vi er sjelden tilbake på hytta før 19.30 så det blir ikke mye annet enn å jobbe, spise og sove, men så blir det mye penger på kort tid av å jobbe så konsentrert også. Jeg har jobba 75 timer denne uke og dermed tjent omtrent 10 000kr.... :)

Om 9 dager er det forhåpentligvis sommerferie igjen. Puh! (men jeg har blitt brunere etter at jeg kom dit)