mandag 30. august 2010

Biltreff for oss små

Noe av det siste jeg gjorde før jeg vendte tilbake til det (halv)høye nord var å være på biltreff. Og ikke et hvilket som helst biltreff heller, men Treff til Tusen, som er for alle bilder med mindre enn tusen kubikk slagvolum. Om noen lurer på har min bil 600 kubikk, så hun er sånn middels. Kjører man Dolly på raskvei i oppoverbakke går det ikke veldig fort, men da vi kjørte kortesje (alle kjører sakte på rekke en runde) på treffet så var 2CVene de raskeste ;)

Det var mye fint på treff

Dolly og Ingeborg på vei til treff, tidlig en lørdags morgen
Gassen og Bror har kommet fram
Dette er en Messerschmitt (tror det er sånn det staves). Den ser ut som en blanding av flycockpit, motorsykkel og trillebår.
Dette er en Charleston (det er det mønsteret heter)
Denne heter Rosinante og har et litt mer typisk safari-2CV-preg
Dette er en BMW! Og den har som dere kan se døra foran. De kom visstnok med enten tre eller fire hjul.
Her er Messerschmitten igjen. Det var to andre på treffet også, en rød og en grønn. Denne vant prisen for beste bil på treffet.
2CVene fra 70-tallet hadde alle sammen blomsterkasse bakpå. Det er i hvert fall det alle sier nå. På 2CV-forumet er det flere tråder der man diskuterer hvilke blomster som best tåler vindmotstand i kasse.
Vi klarte aldri å bestemme oss for hvilken farge denne hadde. Men kul var den.
Det var mange Fiater på treffet.
Den rare knekken på kahytten er ikke noe man har funnet opp i moderne tid.
Fiaten til høyre (den duegrå) har faktisk orginal lakk. Her er det flere genrasjoner eiere som har vært flinke til å polere...

Jeg tok en del bilder av mennesker også. Her ses tre 2CV-eiere i sine respektive forseter mens de griller og drikker øl på parkeringsplassen. Vi spilte også (som seg hør og bør) musikk på bilanlegget, drakk øl og tittet ned i motorrom og fylletrillet bilene ned til campinghytta for å fortsette festen der ;)

søndag 29. august 2010

Introkurs til master

Denne uka har jeg hatt obligatorisk introkurs til master i biologi. Det er det individuelle instituttet ved universitetet som bestemmer hva vi som masterstudenter må gjennom og vi på biologi må lære mye rart før vi kan sette igang. Det er ikke egentlig bare master i biologi, men også økotoksikologi, cellebiologi, marinbiologi og mye annet spennende.

Vi har hatt litt undervisning i klasserom



Men det kan være litt kjedelig




Men så er det morro å ha startet på master!

Fordi de aller fleste av oss skal innom lab og/ eller felt så hadde vi også førstehjelpskurs og brannvern. (og er det noe du kan som speider så er det førstehjelp og brannvern)



(kurslederen demonstrerer hvordan man skal legge på et brannteppe. Siste er riktig)

tirsdag 24. august 2010

Tid

Nå går tida så fort at det er nesten så jeg letter. I helga hadde jeg nesten ingenting å gjøre og pakket rolig ut, gjorde forefallende arbeid og ventet på at kjæresten skulle vende hjem fra skogen. Men igår satt jeg nesten ikke stille og idag er det verre. Jeg rekker faktisk å trene i morgen, men det er magisk hvordan dagene bare fylles opp. Og på grunn av obligatorisk introkurs til master i biologi går jeg glipp av de to første forelesningene i begge fagene jeg skal ha denne høsten. Om bare timeplanen går i orden og jeg får start på masteroppgaven, skal det nok gå bra til slutt.

Og jeg vet helt sikkert det vil gå bra til slutt for denne helga skal jeg på hyttetur og jeg har husket å kjøpe kakemiks ;)

fredag 20. august 2010

Litt sulten?

Jeg er en stor matmoms, men prøver så godt jeg kan å holde det nede på grun av studentøkonomien. Men nå som jeg har vært hjemme og spist ut av mammas kjøleskap har jeg laget en liten rett jeg er veldig glad i. Den kan fint utvides eller slankes litt, jeg vet det er flere som klarer seg uten både blå ost, oliven og/ eller tomater. Men det er absolutt best med alt sammen!

Pitabrød med fyll


Ta et frossent pitabrød og varm det, for eksempel i brødristeren.


Finn fram noe godt som oliven


og mozzarella


Skjær/ klipp opp pitabrødet nesten helt rundt. Da får du mer fyll i og det er enklere å fordele det jevnt på hele pitabrødet.


Smør på noe god blå ost (gorgonzola for eksempel). Det er også godt med pesto eller aioli.


Skjær opp tomater og dekk godt. Foreldrene mine har gått helt over på cherrytomater av ymse slag og jeg må si at de er utrolig søte og gode! Men vanlige tomater kan jo også brukes, naturligvis.


Dryss på et passelig lag ost og fordel deretter oliven. Det er lurt å gjøre det i denne rekkefølgen så olivnene ikke detter av.


Legg deretter på noe kjøttpålegg. Her har jeg vanlig kokt skinke, men ulike typer skinke eller salami vil også fungere utmerket.


Brett lokket tilbake. Kan med fordel varmes litt i mikrobølgeovn eller ovn for å smelte osten. Vel bekomme!

tirsdag 17. august 2010

Antrekk

Jeg må innrømme at jeg har tatt litt bilder av meg selv i sommer også. Sommeren er egentlig den eneste årstiden man kan gå i lekre sko og det er kun når jeg er på asfalt at jeg kan kle meg upraktisk og lekkert, så jeg nyter den lille tiden jeg får og prøver å bruke så mye av det jeg har som jeg kan. Puh, i hvert fall:

Enkel småblomstrete kjole fra H&M og romersandaler kjøpt for 6 år siden (jeg har vært nesten alene om å ha roversandaler fram til i år...)

Badedrakt (!) fra Prinsesse Tam Tam, skjørt fra Zara, nye (falske) Ray Ban solbriller, samme sandaler som over.

Samme antrekk som over, men nå også med knall oransje genser fra Fransa og en svært svarmerende 50-talls hårsveis

Denne kjolen eier jeg dessverre ikke, for den satt ikke helt, men jeg synes snittet som er ganske rett opp og ned var nydelig. Den lille antydningen til blondekant i utrigningen og hvordan snittet fortsetter fra toppen til skjørtet var lekker. Hadde den bare sittet litt tettere i ryggen hadde jeg ikke tvilt... Noen ganger ønsker jeg at jeg var mer trollmann med symaskinen min.

Jeg skal innrømme at dette ikke er meg. Dessuten er jeg litt flau, for jeg spurte henne ikke om jeg kunne ta bilde av henne. Men jeg fulgte etter henne og kjæresten gjennom mye av IKEA på Slependen og jeg er som nr. 1 imponert over det lekre blondeskjørtet og den flortynne skjorten (som er supermoderne akkurat nå), men også nr. 2 hvordan hun klarte å sette seg ned og prøve sofaer når det bare var akkurat at rompa hennes ikke stakk ut. Så modig er ikke jeg.

Dette er heller ikke meg :) Sara var på besøk hos meg på søndag og da ble det photo shoot på terrassen før vi dro for å beseire Sandvika.

Hatt fra Borsalino (produsert på 60-tallet), topp fra Zara, skjørt fra Zara (det krøller seg innmari lett), Burberryveske, klokke fra Tissot (helt ny!) og sko kjøpt i Singapore. Innimellom skulle jeg ønske det ikke regnet så mye i Trondheim og at jeg ikke var så praktisk av meg, for da hadde jeg gått kledd mer som dette her til vanlig.

Dører

Jeg endte plutselig opp med å ta bilder av dører i sommer. Det er noen som legger mer ved på ytterdøra si enn andre. Dessuten er ytterdører faktisk veldig dyre. I trange små sørlandsbyer var det også veldig vanlig å ha dørene på hushjørnet i stedet for midt på veggen.


Vakre porter i Egersund


Hvor mange ulike farger er det på ytterdøra di?


Mye er gjort med blomster


Lur løsning


Utrolig vakker dør. Er jeg blitt gammel som synes dører er vakre?


Staselig dør








Gammelt hus


Verdens smaleste dør har verdens smaleste trapp i en veldig smal vei


Sko!




Det blåser mye på Lista. Noe man også ser av dørene der


Gud er dessuten tilstedenærværende på Lista