torsdag 30. september 2010

På skoleveien

Etter at jeg flyttet så har skoleveien min blitt betraktelig kortere. Men det er en lønn som står akkurat riktig plassert i morgenlyset.

onsdag 29. september 2010

Androgen insensitivity syndrome did this to me:

"For some unknown reason, spermatogenesis fails at mammalian body temperatures, so the testes are places in an external sac to keep them cool - a solution rather lacking in engineering elegance."

John McLachlan, Medical Embryology, 1994

For dere der ute som ikke er sterke i engelsk/ engelsk legesnakk: "Av en ukjent grunn så fungerer ikke spermproduksjon ved menneskelig kroppstemperatur, så testiklene er plassert i en utenforliggende sekk for å holde dem kalde - en heller lite elegant ingeniørbragd."

Vin!

Igår ble jeg med Pia hjem etter konstitueringsmøtet til Kulturstyret og vi delte en flaske Sør-Afrikansk rødvin, spiste plommer jeg hadde plukket med Geir hos Priska på mandag og spiste løvtynn, mørk Lindt sjokolade mens vi pratet om verden og religion, sladret og så Grey`s anatomy. Jeg klarte til og med å komme meg på forelesning klokka åtte idag :)

Til hlega skal jeg på Roverforum i Bergen. Roverforum er Norges Speiderforums pre-generalforsamling for dem mellom 16 og 25 år. Det er alltid tre ukerfør selve generalforsamlingen (Speidertinget) og delegater, to fra krets, diskuterer sakene til Speidertinget, lager resolusjoner, skriver henstillinger, stemmer og står i. De sender også to representanter til Speidertinget for å prate roverne (16-25) sin sak. Disse blir ordniære delegater på generalforsamlingen, men har i tillegg også avsatt tid under generalforsamlingen til å legge fram hva Roverforum har kommet fram til.

Som oftest har delegatene som kommer på Roverforum lite kunnskap om hvordan Roverforum fungerer, hva Speidertinget er og hva rovere egentlig gjør i Norges Speiderforbund. Men litt av poenget er å høre medlemmenes stemmer og derfor ønsker man at delegatene skal være mellom 16 og 20 år. Jeg er jo dermed en olding i sammenlikning ;)

Dette er tredje gangen jeg er på Roverforum og gammel traver som jeg er så har jeg etter hvert en del meninger om hvordan ting skal gjøres og jeg har også en del meninger om Roverforum i seg selv. Det er ikke en god måte for rovere å endre og påvirke speiderforbundet, de får bare lov til å si sin mening. Om man ønsker å gjøre noe må man gå gjennom andre kanaler og det kan være vanskelig. Det kommer til å bli en spennende helg og jeg er sikker på at jeg kommer til å være involvert i mye prating i bakgrunnen med alle de som er med og styrer forbundet som kommer som observatører. Det vil bli spennende! Det er meldt solskinn i Trondheim hele uka, så det får vær så god være sol i Bergen også. Nemlig. Hva skal du i helga?

tirsdag 28. september 2010

Et studentliv

Innimellom er det sånn at man både er student og lever alene samtidig og da får man litt spennende spisemønster også. I hvert fall om man er sosial og tilpasningsdyktig. Denne uka har jeg endt opp med å spise middag hos Priska igår, samtidig som vi hadde møte. Imorgen skal jeg til Tore og få middag (jeg skal se om jeg ikke får med meg litt rødvin på veien) og på torsdag skal jeg til Camilla på spinat- og fetaostpai.

I helga skal jeg på Roverforum, en generalforsamling i Norges Speiderforbund med delegater mellom 16 og 25 år fra alle kretsene. Det er i Bergen og da vil jeg få servert mat både fredag og lørdag. Og på søndag vil jeg være på flyet ved middagstid, tror jeg.

Jeg er vanligvis flink og økonomisk og lager handleliste før jeg drar på butikken og handler omtrent en gang i uka. Jeg bestemmer meg ikke for hva jeg skal spise før jeg drar på butikken, men jeg er streng på å spise opp alt jeg har i kjøleskapet, så jeg slipper å kaste mat. Men når jeg plutselig får uker som denne, hvor jeg spiser middag hjemme én dag, da går det ikke så mye mat ut av kjøleskapet.

Har du noen gang takket nei til en middagsinvitasjon fordi du hadde mat i eget kjøleskap du måtte spise opp? Vel, ikke jeg heller, men jeg har spist middag til lønsj for å få spist opp maten min ;)

Jeg var redd denne uka skulle bli enda travlere og fullere enn forrige uke, men hittil ser det ut til at jeg skal klare meg fint. Det eneste som skulle til var å skrive enda flere, enda mer detaljerte lister...

søndag 26. september 2010

Kanotur i Feren

Så, i helga har jeg da vært på kanotur i Feren, et vann rett nord for Meråker (Nord-Trøndelag). Det er ikke veldig stort, men det er så at du trenger mer enn én dag på å padle det helt over og tilbake. Igår kveld kjørte vi opp, bygget kano og fant oss et fint sted å slå opp teltet. Selv fra parkeringsplassen var det fin utsikt.



Det var en del som hadde båt på vannet. Her er båthus i solnedgang. Hvem sa man trenger havet? Feren (Fe'rn) er ikke kjempestort, men med blikkstille og helt blå himmel kan det virke stort nok.



Her skulle vi bo.

Det ble bål. Her tester vi ut Arnts bålteori om avlange bål og gløding. Vi kom fram til at avlange bål er bra når man er to og kan få bål langs hele kroppen.


Det er ikke dumt å være student i Trondheim. Vi syntes det begynte å bli kaldt der rundt bålet, men trodde det bare var den klare natten som gjorde det. Men da vi skulle legge oss fant vi rim på sekkene våre; det var minusgrader!



Men vi våknet opp til



Og...



 Høst er vakkert!




 Glade kanopadlere i høstsol i det glade Trøndelag


Jeg anbefaler Feren, men pass på, vannet er stort nok (og grunt nok) til at det blir mye bølger når det blåser opp (og blåse opp gjør det fort og ofte) og da kan det bli så  mye bølger at man velter i kano. Pass på å sette av nok tid til at man har tid nok til å padle i motvind på vei hjem, da tar det nemlig betraktelig mye lenger tid...

TUR: kjør/ buss fra Trondheim til Meråker. Fortsett fra sentrum og opp til ventre forbi skisenteret og det første vannet opp til det blir parkeringsplasser ved det neste vannet. Feren ligger i lengderetning øst/vest og har utløp (Forra) mot vest. Det er mange fine overnattingsplasser langs vannet og mye fin ved (men vær forsiktig når du tar). Vi fant fantastisk tyri der vi stoppet. Det er mulig å padle videre nedover Forra og ende opp i Heståa mot Levanger eller videre nedover mot Meråker.

lørdag 25. september 2010

Fyrverkeri!!


Igår kveld da jeg var på vei hjem fra min kjære, så var det plutselig noen som skjøt opp masse fyrverkeri rett utenfor Realfagsbygget! Jeg er utrolig fasinert av fyrverkeri og kan stå og se på det i evigheter. Halvparten av alle nyttårsaftener jeg hadde før jeg fylte 20 tilbrakte jeg på Kanariøyene. Fordi vi var på store turiststeder var det vanlig at alle hotellene i samme vik spleisa på fyrverkeri. Jeg tror det er derfor fasinasjonen min startet. Har du noen gang sett fyrverkeripalmer?


Sist nyttårsaften var jeg jo i Sydney og ikke bare var jeg i Sydney, men jeg var i Sydney Opera House. Jeg og to venninner hadde skaffet oss billetter til gallakonserten og den store nyttårsfesten i operaen og fløt rundt i gallakjoler på en sky av champagne og kanapeer.

Og er det noe sted de har flott fyrverkeri så er det Harbour Bridge i Sydney. Og fra operaen har man førsteklasses utsikt.

Harbour Bridge

Sydney Opera House

fredag 24. september 2010

Fiskekakewrap

Denne ble jeg sånn passelig fornøyd med. Jeg tror den hadde vært bedre om jeg hadde hatt litt mindre potetsalat i, men så er jeg ikke så veldig glad i potetsalat heller, så det kan kanskje være det også. Men altså:


Til fyll hadde jeg tomat, løk, squash

Og potetsalat og fiskekake, da

Løk, squash og fiskekaker varmet jeg i stekepanna

Så danderte jeg tre fiskekaker med litt Dijonsennep på på en tortilla

Og så var det bare å laste på


Brett pent og spis

Jeg lagde to, men orket bare én. Så om du ikke er spesielt storspist så anbefaler jeg en halv tomat, en spiseskje potetsalat, 1/5 sqaush, en halv løk, tre fiskekaker og en tortilla. Tomaten som var kald gjorde det hele mye friskere, mens løk er mer billig fyll ;)

torsdag 23. september 2010

"Sushi"

Jeg har hatt dilla på sushi siden jeg var i Australia jula 2009. Der solgte de nemlig sushi på alle gatehjørner og det kostet en slikk og ingenting. I Norge koster det dessverre litt mer, men det går selvfølgelig an å lage sushi selv. Men da trenger man både salma sushilaks og tang til å ha rundt og matte å presse det sammen med og i det hele tatt.

Jeg har en oppskrift på juksesushi som jeg fant på her forleden.

Du tar litt tunfisk

Og litt avokado

Litt kald, kokt ris

Og noen tacolomper (hva de noe i alle dager heter på ordentlig. Fajitas?)

Så tar du risen oppi og klemmer den sammen med lompa for at den ikke skal renne utover

Så hiver du oppi tunfisk

Og legger skiver av avokado, med grovmalt salt og pepper på, oppå

Fordi jeg ikke brukte sushiris, men bare vanlig ris var den litt lite klissete og ting falt litt fra hverandre, som gjorde det vanskelig å spise. vanligvis dypper man sushibitene i soyasaus, men fordi dypping var litt vanskelig tok jeg soyasaus inni. Man kan gjerne ha ganske mye soyasays i for det er ikke så mye salt på.

Rull sammen og voilá!

PS: tunfisk er egentlig noe av det dummeste du kan spise, det er den fisken det drives mest rovfiske på og behandling av fiskene i seg selv, men også forvaltningen av tunfiskbestanden er forferdelig. Ikke fortell marinbiologivennene mine at jeg spiser mye tunfisk...

Høstlig-pøstlig

Det nærmer seg oktober med stormskritt, men det er fremdeles tidlig høst og muligheter for å oppleve de fantastiske klare høstdagene med sol.

Det er allerede blitt tre uker siden, men jeg tenke jeg skulle legge ut noen solskinnsbilder fra da jeg var i Tydalen. For de interesserte kan jeg fortelle at det er mange både NTNUI koier og turistforeningshytter i Tydalen og du kommer derfra rett opp i Sylane, et svært sjarmerende fjellområde. Anbefales spesielt høst/ vinter (for da er det ikke så mye mygg og da er det sjans for at myrene er frosset...).






Det var bare Dolly og jeg som var på tur denne gangen, men hun var bra turfølge å ha :)


Fordi de tross alt var jeg som var på tur, så fikk jeg bilder av noe småtteri også.



Jeg var på Stabburet, en NTNUI koie (Dragvollkoie). Den er ikke spesielt stor og har bare sengeplass til to. Døra er nesten like høy som ryggsekken min...


I tillegg var det en stor sprekk i ovnen. Det er tydelig at det ikke bare er Duddelibu som trenger ny ovn.


Denne soppen er det noen som spiser på.


Solnedgangen var ikke bare litt idyllisk.




Denne bjørka lå jeg under i sikkert to timer og bare solte meg i lyngen.



På hjemturen kjørte jeg over Jonsvatnet. Det er det lokale byvannet til Trondheim og er egentlig ganske stort. Jeg satt litt her på svaberget og så utover sjøen også.