mandag 7. juni 2010

TV-serier

Det har seg gjerne slik at når man har lite fastsatt program på dagtid (som for eksempel i eksamensperioden) så blir det til at man får gjort mye rart og som mange med meg har erfart, så får man sett mye TV. Jeg er nå en person som ikke får til å reise seg fra TVen når hun først har satt seg foran en TV, så jeg foretrekker å se hele sesonger i ett strekk (noe jeg ikke har tid til annet enn i desember og mai....).

En fordel med dette er at jeg slipper å vente på episoder, jeg ser ikke på serier før alle episodene har kommet. Litt av spenningen forsvinner, det skal jeg innrømme, og dager kan fort også forsvinne (det merkes godt på lesedagene om du ser en sesong med 24 episoder á 1 time eller en sesong med 12 episoder á 20min...)

Men nok avsløringer av hva jeg bruker tiden min på, her er noen TV-serier jeg er glad i for tiden og som jeg anbefaler deg å prøve (i hvert fall nå som du sikkert har sommerferie snart og derfor har masse skyldfri tid å bruke ;) )

Først ut: GLEE! Dette er en komiserie satt til en standard amrikansk vgs og den handler om ungdommene i "The Glee Club" (show kor-klubb). De to dere ser på bildet er cheer leader-treneren og han som er læreren i show koret. Det er fantastisk spennende karakterer og veldig bra synging. Enormt god underholdning. Anbefales!
Neste er The Mentalist. Dette er ikke den nyeste TV-serien, men jeg elsker Jane (hovedpersonen). Jeg elsker at han er akkurat som House, hvordan han ikke har noe tro på noe overnaturlig og at han samtidig er litt som Sherlock Holmes (han leser alle mennesketypene og skjønner alt ingen andre skjønner). Det er fin krim/ politiserie og kostbar humor.

Den siste serien er The Wire. Jeg har hittil bare sett sesong 1 (og jeg tror det er har kommet 6 sesonger eller noe), men jeg liker hvordan det er gammeldags politiserie, hvordan det føles veldig ekte og hvordan slemmingene kan være snille og snillingene kan være slemme. Politiet er ikke opphøyde, men viser alle fasetter av mennesker. Det er litt røft å se på, men veldig ekte.

2 kommentarer:

  1. Har du sett Criminal Minds? det er den serien jeg kanskje er mest hekta på! Også liker jeg veldig godt frustrerte fruer og grays da, men criminal minds er kanskje den beste serien jeg har sett noen gang. Det er så mange bra karakterer! :)

    SvarSlett
  2. Jeg har faktisk skaffet meg sesong 2 og 3 av criminal minds akkurat ;) Men jeg har ikke helt lyst til å se før jeg har sesong 1...

    Men jeg har også funnet serier jeg blir litt lei av etter hvert. One Tree Hill og Gossip Girl, faktisk (elsker klærne, men synes det blir for trist og for mye drama).

    SvarSlett

Har du noe på hjertet?