tirsdag 5. oktober 2010

Matpakketips

Jeg er en økonomisk student og kjøper aldri mat på skolen, men har alltid med matpakke. Men fordi det går mye i matpakke driver jeg og utvikler gode påleggkombinasjoner som gjør det hele litt mer spennende. Jeg lager alltid dobbeldekkere for da får jeg litt bedre samvittighet for å ha mye pålegg på skivene...

Gode kombinasjoner:

Røkelaks og pesto. Pesto kan man kjøpe på glass og selv de billige smaker pesto. Røkelaks får man til og med fra Firstprice til en rimelig penge, nå sist kjøpte jeg et stykke til halv pris fordi det hadde gått ut på dato. Det billigste er å kjøpe et stykke og skive det selv. Men da bør man ha en god kniv med langt blad tilgjengelig.

Ost, skinke/ salami og tacosaus. Tacosausen gjør at brødskiva får litt mer pizzafølelse. Har du tilgang på mikrobølgeovn eller liknende der du spiser lønsj så blir det jo nesten pizza ;)

Leverpostei og rødbetesalat. Smør på en hvilken som helst leverpostei og legg på rødbetesalat. Salaten er god fordi den er litt kremete, men jeg tror nok også det vil være godt med vanlig rødbete.

Blå ost, skinke og tomatskiver. Dette er en liten bit av kosematen min jeg har skrevet om før (Litt sulten). Men ha Matpakkevisa til Knutsen og Ludvigsen i bakhodet "majonesen var klemt ut og tomaten var flat"...

Fiskekake, salat og majones/ remulade. Denne passer ypperlig om du er spesielt sulten eller om matpakka må vare lenge. Jeg pleier å ha et passe lag remulade, skjære fiskekaka på langs og legge på (så den klistrer seg litt fast) og så legge litt salat på toppen. Har du tykke skiver eller er veldig sulten kan du med fordel ta to fiskekaker i stedet for å skjære én i to.

Ellers er jeg også en stor fan av å lage litt for my emiddag og ta med meg restene og en gaffel på skolen neste dag. Så lenge man har en mikro vil det alltid bli bra.

1 kommentar:

  1. jeg er SÅ dårlig til å ta med meg morsomme matpakker på skolen, og det er ikke mye fristende å spise slappe brødskiver med en skive svett gulost på når det er lunchtid. Flere tips mottas med takk! :)

    SvarSlett

Har du noe på hjertet?