søndag 26. september 2010

Kanotur i Feren

Så, i helga har jeg da vært på kanotur i Feren, et vann rett nord for Meråker (Nord-Trøndelag). Det er ikke veldig stort, men det er så at du trenger mer enn én dag på å padle det helt over og tilbake. Igår kveld kjørte vi opp, bygget kano og fant oss et fint sted å slå opp teltet. Selv fra parkeringsplassen var det fin utsikt.Det var en del som hadde båt på vannet. Her er båthus i solnedgang. Hvem sa man trenger havet? Feren (Fe'rn) er ikke kjempestort, men med blikkstille og helt blå himmel kan det virke stort nok.Her skulle vi bo.

Det ble bål. Her tester vi ut Arnts bålteori om avlange bål og gløding. Vi kom fram til at avlange bål er bra når man er to og kan få bål langs hele kroppen.


Det er ikke dumt å være student i Trondheim. Vi syntes det begynte å bli kaldt der rundt bålet, men trodde det bare var den klare natten som gjorde det. Men da vi skulle legge oss fant vi rim på sekkene våre; det var minusgrader!Men vi våknet opp tilOg... Høst er vakkert!
 Glade kanopadlere i høstsol i det glade Trøndelag


Jeg anbefaler Feren, men pass på, vannet er stort nok (og grunt nok) til at det blir mye bølger når det blåser opp (og blåse opp gjør det fort og ofte) og da kan det bli så  mye bølger at man velter i kano. Pass på å sette av nok tid til at man har tid nok til å padle i motvind på vei hjem, da tar det nemlig betraktelig mye lenger tid...

TUR: kjør/ buss fra Trondheim til Meråker. Fortsett fra sentrum og opp til ventre forbi skisenteret og det første vannet opp til det blir parkeringsplasser ved det neste vannet. Feren ligger i lengderetning øst/vest og har utløp (Forra) mot vest. Det er mange fine overnattingsplasser langs vannet og mye fin ved (men vær forsiktig når du tar). Vi fant fantastisk tyri der vi stoppet. Det er mulig å padle videre nedover Forra og ende opp i Heståa mot Levanger eller videre nedover mot Meråker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du noe på hjertet?