onsdag 29. september 2010

Vin!

Igår ble jeg med Pia hjem etter konstitueringsmøtet til Kulturstyret og vi delte en flaske Sør-Afrikansk rødvin, spiste plommer jeg hadde plukket med Geir hos Priska på mandag og spiste løvtynn, mørk Lindt sjokolade mens vi pratet om verden og religion, sladret og så Grey`s anatomy. Jeg klarte til og med å komme meg på forelesning klokka åtte idag :)

Til hlega skal jeg på Roverforum i Bergen. Roverforum er Norges Speiderforums pre-generalforsamling for dem mellom 16 og 25 år. Det er alltid tre ukerfør selve generalforsamlingen (Speidertinget) og delegater, to fra krets, diskuterer sakene til Speidertinget, lager resolusjoner, skriver henstillinger, stemmer og står i. De sender også to representanter til Speidertinget for å prate roverne (16-25) sin sak. Disse blir ordniære delegater på generalforsamlingen, men har i tillegg også avsatt tid under generalforsamlingen til å legge fram hva Roverforum har kommet fram til.

Som oftest har delegatene som kommer på Roverforum lite kunnskap om hvordan Roverforum fungerer, hva Speidertinget er og hva rovere egentlig gjør i Norges Speiderforbund. Men litt av poenget er å høre medlemmenes stemmer og derfor ønsker man at delegatene skal være mellom 16 og 20 år. Jeg er jo dermed en olding i sammenlikning ;)

Dette er tredje gangen jeg er på Roverforum og gammel traver som jeg er så har jeg etter hvert en del meninger om hvordan ting skal gjøres og jeg har også en del meninger om Roverforum i seg selv. Det er ikke en god måte for rovere å endre og påvirke speiderforbundet, de får bare lov til å si sin mening. Om man ønsker å gjøre noe må man gå gjennom andre kanaler og det kan være vanskelig. Det kommer til å bli en spennende helg og jeg er sikker på at jeg kommer til å være involvert i mye prating i bakgrunnen med alle de som er med og styrer forbundet som kommer som observatører. Det vil bli spennende! Det er meldt solskinn i Trondheim hele uka, så det får vær så god være sol i Bergen også. Nemlig. Hva skal du i helga?

2 kommentarer:

  1. jeg skal også være speider i helga faktisk! Vi har 65 års jubileum i gruppa, så jeg skal av gårde og spise spekemat og bløtekake på lørdag kveld :)

    SvarSlett
  2. :) høres koselig ut! Du driver med litt lite speiding for tida, kjære du. Kanskje du vil være med og lage nasjonal roverleir i 2012? Jeg vet om noe du kunne gjort veldig bra ;)

    SvarSlett

Har du noe på hjertet?