tirsdag 19. oktober 2010

Lønningspils

Jeg har jo startet på master på NTNU Vitenskapsmuseet denne høsten. Og Vitenskapsmuseet (eller bare museet, som alle sier) er en del av NTNU, men ikke en del av noe institutt eller fakultet. De er litt som en satelittgruppe og samarbeider mer eller mindre godt med Institutt for Biologi. De ønsker jo å få studenter fra instituttet så de jobber med å lure folk ned, men det er ikke så mange som kommer.

Selve museet ligger nede i sentrum, slik at vi er litt isolerte fra resten av biologene i denne byen og fra resten av NTNU. Og når vi bare er 30 stykker til sammen, så blir man en liten gruppe. Det er flere av de unge folka her (og ung er et ganske vidt begrep i denne sammenhengen) som synes vi skal være litt mer sosiale slik at det blir litt koseligere her.

Så nå pleier flere av oss i tredje etasje å møtes og spise lønsj i biblioteket vårt til fast tid. Og igår hadde vi lønningspils alle sammen. Der satt vi på Mikrobryggeriet, professorer, kontordamer, daglig leder på Ringve, stipendiater og oss to masterstudentene. Det var en veldig hyggelig kveld, men mye deilig biologinerding. Det er fire stykker som jobber Caronomider (fjærmygg) og det skal være en fjærmyggkonferanse i Trondheim i juni. Det er en stor konferanse og de skal på den alle sammen. Og så snakket vi om at de må lage fjærmygg-t-skjorter til seg selv. Og hvordan når man disputerer på fjærmygg så kan man putte fjærmygg i isbitene eller glasere fjærmygg til å ha på kaka på disputasfesten etterpå. På disputasen på fredag hadde det nemlig vært en kake som viste han som disputerte i felt. Dvs på knærne med nesa i mosen midt i en myr oppdelt i firkanter....

Dette var andre gangen vi unge var ute og tok en øl og det hjelper skikkelig på miljøet her. Jeg synes mange grupper og institutter på universitetet er dårlige til å skape samhold. Man trenger en fest og en øl i ny og ne for å riste litt løs og lære litt om hverandre som ikke har med faget å gjøre i det hele tatt. Men sånt koster penger og så må folk gidde å ta seg tida.

Men det blir nok lønningspils neste måned også ;)

3 kommentarer:

  1. Men ser du ikke for deg hvor genialt det ville vært å ha glaserte insekter på kaka? Et sted mellom superbiogeek og Harry Potter?

    SvarSlett
  2. jeg hadde nok følt meg veldig som en narnia-person :)

    SvarSlett

Har du noe på hjertet?