mandag 30. august 2010

Biltreff for oss små

Noe av det siste jeg gjorde før jeg vendte tilbake til det (halv)høye nord var å være på biltreff. Og ikke et hvilket som helst biltreff heller, men Treff til Tusen, som er for alle bilder med mindre enn tusen kubikk slagvolum. Om noen lurer på har min bil 600 kubikk, så hun er sånn middels. Kjører man Dolly på raskvei i oppoverbakke går det ikke veldig fort, men da vi kjørte kortesje (alle kjører sakte på rekke en runde) på treffet så var 2CVene de raskeste ;)

Det var mye fint på treff

Dolly og Ingeborg på vei til treff, tidlig en lørdags morgen
Gassen og Bror har kommet fram
Dette er en Messerschmitt (tror det er sånn det staves). Den ser ut som en blanding av flycockpit, motorsykkel og trillebår.
Dette er en Charleston (det er det mønsteret heter)
Denne heter Rosinante og har et litt mer typisk safari-2CV-preg
Dette er en BMW! Og den har som dere kan se døra foran. De kom visstnok med enten tre eller fire hjul.
Her er Messerschmitten igjen. Det var to andre på treffet også, en rød og en grønn. Denne vant prisen for beste bil på treffet.
2CVene fra 70-tallet hadde alle sammen blomsterkasse bakpå. Det er i hvert fall det alle sier nå. På 2CV-forumet er det flere tråder der man diskuterer hvilke blomster som best tåler vindmotstand i kasse.
Vi klarte aldri å bestemme oss for hvilken farge denne hadde. Men kul var den.
Det var mange Fiater på treffet.
Den rare knekken på kahytten er ikke noe man har funnet opp i moderne tid.
Fiaten til høyre (den duegrå) har faktisk orginal lakk. Her er det flere genrasjoner eiere som har vært flinke til å polere...

Jeg tok en del bilder av mennesker også. Her ses tre 2CV-eiere i sine respektive forseter mens de griller og drikker øl på parkeringsplassen. Vi spilte også (som seg hør og bør) musikk på bilanlegget, drakk øl og tittet ned i motorrom og fylletrillet bilene ned til campinghytta for å fortsette festen der ;)

2 kommentarer:

  1. Fiat 500 er verdens nydeligste lille bil! (Riktig nok de gamle modellene. De nye har de jo gjort større!) Dolly er slett ikke verst hun heller ;)

    SvarSlett
  2. Jeg må innrømme at jeg visste lite om det før jeg kom på treff. Men nå har jeg i hvert fall en teori på hvor 500 kommer fra ;)

    SvarSlett

Har du noe på hjertet?