tirsdag 18. mai 2010

Informasjonshore?

Dette har blitt en eksamensperiode fylt med lite lesing og mye internett. Jeg har gått fra å følge 2-3 blogger til å følge nærmere 10. Ikke at de alle oppdateres så innmari ofte, men det gjør at internettrunden min tar litt lenger tid... I tillegg har jeg arvet min kjærestes nettavisvane. For ett år siden leste jeg aldri nettaviser. Jeg synes det fremdeles er juks og foretrekker Aftenpostens kultursider i papirutgave, men der er jeg nok alene, ja.

Det jeg egentlig skulle kommentere var den tredje tingen folk gjerne følger på internett - forum. Veldig mange er med på store forum og leser diskusjonstråder med mer eller mindre faglig tyngde. Jeg er litt på 2CV-forumet, men det er ikke så stort, så det skjer ikke alltid så mye som skjer der.

Men så kom jeg på en siste ting, nemlig en internettside jeg er veldig glad i og som jeg stoler på nesten mer enn Aftenpostens papirutgave, nemlig forskning.no. Det er en side laget som et samarbeidsprosjekt mellom de aller fleste som driver med forskning og høyere utdannelse i Norge. De har både de siste oppdateringene når det kommer til de alle fleste fagfelt og de har fagfolk som blogger (i høyre marg) og en passelig bra søkefunksjon der man kan finne gamle artikler.

Vil du har forskningsresultatene dine presentert på riktig måte, les dem på forskning.no. Og vil du har noe som er enda bedre, finn Nature og Science som podcast. Snadder er det!

2 kommentarer:

  1. Eg har òg det problemet. Eg har lasta ned ein RSS-klient igjen, og det er så lett å leggja til nye ting det er fint å følgje med på.

    Internett er farleg, det.

    SvarSlett
  2. Og så leser man mer enn man tenker over. Plutselig tar det 1,5 time bare å komme gjennom det vanlige du leser mens du spiser frokost...

    SvarSlett

Har du noe på hjertet?