tirsdag 25. mai 2010

Sykkelhjelm


Da jeg gikk på ungdomskolen var jeg ikke spesielt opptatt av å ha på meg hjelm, men mamma maste, så jeg hadde den på meg når jeg skulle ut på litt lenger sykkelturer (over 5 min). På videregående var jeg småspeiderleder og småspeiderene mine på 9år var veldig opptatt av at jeg måtte ha på meg sykkelhjelm (og refleks om vinteren). De fikk meg til å ha dårlig samvittighet for at jeg ikke hadde på meg hjelm, selv når de ikke så meg, fordi som de poengterte: det er alltid noen barn som ser deg.

Etter at jeg kom til Trondheim har jeg begynt å alltid sykle med hjelm. Spesielt fordi jeg sykler ganske fort til skolen, spesielt i en bakke er jeg oppe i omtrent 30km/t. Og når man har tenkt til å leve av det inni hodet sitt resten av livet er det greit å ikke bli grønnsak i en alder av 22år...

Jeg pleier å la hjelmen være igjen på sykkelen når jeg er på skolen og da jeg skulle bort Kristi Himmelfart så lot jeg sykkelen stå på skolen. Og så ble jeg syk i løpet av helgen og var ikke tilbake på skolen før en uke etter at jeg hadde satt fra meg sykkelen og da var hjelmen min borte!

En uke etter det igjen fant jeg den igjen like ved der sykkelen min hadde stått parkert.
Men da var det noen som hadde lekt med den:
Som dere ser er den helt knust :( Så nå må jeg ut og kjøpe meg ny sykkelhjelm. Jeg liker ikke i det hele tatt å sykle uten hjelm.

2 kommentarer:

  1. Jeg hadde en diskusjon med en kompis en gang, om hjelm... Han begynte å le da jeg sa at jeg sto på ski med hjelm, for det var jo "bare teit"! Det er sjelden jeg blir fryktelig sur når jeg diskuterer med noen, det hadde gått helt greit hvis han heller hadde sagt "jeg gidder ikke bruke hjelm", men når han sier at det er dust å tenke sikkerhet... da blir jeg litt morsk :) Lykke til med nytt hjelmkjøp!

    SvarSlett
  2. Jeg har kjøpt ny hjelm (men det er svart og ikke like fin) og de fire dagene jeg syklet uten hjelm følge jeg meg helt forferdelig. Jeg liker det ikke. Jeg forstår ikke folk som sykler uten, i hvert fall ikke dem som sykler raskt og hele tiden...

    Men jeg er flinkere nå enn jeg var som 18åring. Kanskje kompisen din ikke har tenkt over at han skal leve av det som er inni hodet hans resten av livet?

    SvarSlett

Har du noe på hjertet?