lørdag 22. mai 2010

SjokoladeSjokolade er en selvskreven vinner på topp 10 lista over de mest fantastiske tingene i verden. For øyeblikket er det litt mer drama i livet mitt enn jeg synes er komfortabelt og jeg besluttet derfor en klassisk "løsning" på mine problemer; sjokolade.

Som alle (ikke-studenter) vet er det pinse denne helga og butikkene er derfor stengt litt for lenge i strekk. Naturlig nok var det på tide med litt siste liten komplimentering av innholdet i kjøleskapet og jeg sto derfor også foran sjokoladehylla og prøvde å velge den beste trøsten å ta med meg hjem.

Jeg er ingen stor sjokoladespiser, må jeg innrømme, for jeg spiser sjokolade sjelden og jeg spiser lite når jeg først spiser. Jeg blir fort lei og jeg liker best den sjokoladen det er minst sjokolade på (at det er kjeks eller noe annet inni gjerne). Idag klarte jeg ikke å bestemme meg så jeg tok litt flere enn jeg strengt tatt kom til å spise og gikk for et tema i stedet for:

gammeldagse sjokoladerDet var egentlig bare mandelstang jeg hadde smakt før, så det var spennende å prøve noe nytt. Men resultatet av testen var:
Mokka trøffel var god, mørk sjokolade var deilig, men det var litt for mye sjokolade for meg på en gang. Den kunne godt bare vært en tredel så stor.

Mandelstang er fremdeles en vinner. Jeg liker nøttebitene på utsiden og at det egentlig er ganske lite sjokolade på den, det virker forfriskende på et vis.

Cuba minne mye om Mokka trøffel sjokolademessig bare at den hadde krokanbiter i. De var ganske små og det knaste nesten ikke da jeg tygget, så det blir ikke toppkarakter på den.

Gullbrød var det mye marsipan i og et passelig tykt sjokoladelag utenpå. En god nødmarsipanbit for alle dem som lider når det ikke er jul eller påske så det er umulig å få tak i marsipan rundt omkring. Den var kanskje litt i største laget og er du ikke veldig fan av marsipan kan det være lurt å dele den med en venn.

PS: på vei hjem fra butikken syklet jeg forbi en dame med en liten jente på armen. Jenta var kanskje tre år og hadde en hel Smil mellom hendene som hun spiste på. Jeg antar damen var bestemor, men jeg synes uansett at det var et forferdelig syn. Tror dere det hadde gjort noen forskjell for jenta om hun spiste en banan? Og hvordan skal man få den jenta til å ikke bli avhengig av gotteri, overvektig og diabetiker innen få år? Det er faktisk ikke vanskelig å ødelegge små barnekropper på sukker...

2 kommentarer:

Har du noe på hjertet?