fredag 20. august 2010

Litt sulten?

Jeg er en stor matmoms, men prøver så godt jeg kan å holde det nede på grun av studentøkonomien. Men nå som jeg har vært hjemme og spist ut av mammas kjøleskap har jeg laget en liten rett jeg er veldig glad i. Den kan fint utvides eller slankes litt, jeg vet det er flere som klarer seg uten både blå ost, oliven og/ eller tomater. Men det er absolutt best med alt sammen!

Pitabrød med fyll


Ta et frossent pitabrød og varm det, for eksempel i brødristeren.


Finn fram noe godt som oliven


og mozzarella


Skjær/ klipp opp pitabrødet nesten helt rundt. Da får du mer fyll i og det er enklere å fordele det jevnt på hele pitabrødet.


Smør på noe god blå ost (gorgonzola for eksempel). Det er også godt med pesto eller aioli.


Skjær opp tomater og dekk godt. Foreldrene mine har gått helt over på cherrytomater av ymse slag og jeg må si at de er utrolig søte og gode! Men vanlige tomater kan jo også brukes, naturligvis.


Dryss på et passelig lag ost og fordel deretter oliven. Det er lurt å gjøre det i denne rekkefølgen så olivnene ikke detter av.


Legg deretter på noe kjøttpålegg. Her har jeg vanlig kokt skinke, men ulike typer skinke eller salami vil også fungere utmerket.


Brett lokket tilbake. Kan med fordel varmes litt i mikrobølgeovn eller ovn for å smelte osten. Vel bekomme!

1 kommentar:

Har du noe på hjertet?