fredag 19. mars 2010

Regnskap

Jeg er klar over at veldig mange mennesker synes dette temaet er en blanding av utrolig kjedelig og veldig skummelt, men det er så utrolig viktig! Norge er veldig stolt som nasjon over alt engasjementet. Hvordan dugnadsånden fremdeles står sterkt og at folk bidrar og jobber frivillig i alle mulige organisasjoner.

Spesielt her i Trondheim skryter de mye av studensengasjementet i byen og hvordan Samfundet, linjeforeningene m.m. drives frivillig. At noe drives frivillig betyr at folk gjør noe de ikke er utdanna til og som de ikke får lønn for. For det meste funker det veldig bra, men det å være med å styre en frivillig organisasjon er faktisk ganske vanskelig.

Det er mange som kan veldig lite om organisasjonsstruktur og hvordan man styrer frivillige og ideelle organisasjoner før de hopper inn i studentlivet og som speider som har vært med på slikt siden man var 15år er det litt frustrerende. Det er mye dårlig styring og dårlig kommunikasjon og man har en tendens til å gjøre de samme feilene mange ganger, men det er så mye engasjement at ting ruller rundt allikevel.

Akkurat nå sitter jeg og vurderer søknader fra alle mulige slags lag, organisasjoner og grupper som vil ha penger fra SiT sitt sponsorprogram. Og i den sammenheng leser jeg sikkert 150 regnskap i året. Regnskap og budsjett er noe man skal ha i orden. Å ha orden der og å være litt flink til å skrive søknader er nøkkelen til å få det til når det kommer til organisasjoner. Det er veldig mange der ute som vil gi bort penger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du noe på hjertet?