søndag 7. november 2010

Bjørkelangens bursdag

Event nummer to (eller egentlig én, bursdagen kom først) på fredag var Bjørkelangens bursdag. Bjørkelangen er et damplokmotiv som egentlig stammer fra Aurskog-Hølandbanen. Det er nå i AF Smørekoppen sitt eie og står på noen få meter skinnegang på Gløshaugen, utenfor Varmeteknisk laboratorium. Hvert år feirer man Bjørkelangens bursdag med pomp og prakt. Man sitter ved bord utenfor toget og spiser bløtkake, hører på togmusikk, synger, drikker "champagne" og kjører tog. Festen er alltid første fredagen i november, slik at man blir etter hvert ganske kalde. Da trekker man opp på maskinkjelleren på Moholt og fortsetter festen der.

Bløtkaka ser rar ut fordi jeg tok bilde av den opp ned.

 Emil var kommet på besøk og vi delte en flaske "champagne" i regnværet.

 På grunn av at det er omtrent en hel flaske "champagne" per person blir det mange sjanser til å sable champagneflasker. For dem som ikke har vært borti sabling før, så er det å kakke av tuppen av flaska med en sabel for å åpne den, i stedet for å åpne den på vanlig vis.
 Bjørkelangen har to sjefer, en som er teknisk ansvarlig og en som er festansvarlig. Sigrid er veldig flink som festavsvarlig.
 Jeg ble veldig sjarmert av disse champagnebrillene. De er de nye ølbrillene.
 Bursdagsbarnet i egen høye person.

2 kommentarer:

  1. Dette så ut som en veldig hyggelig bursdagsfest! Og jeg blir bare mer og mer overbevist om at studentlivet i Trondheim er 100 ganger hyggeligere enn i Oslo:P

    SvarSlett
  2. Jeg vet ikke helt hvorfor de har lagt en utebursdag til november, men det er vel litt trøndersk det hele.

    Jeg tror kanskje studiemiljøet i Trondheim er så annerledes fordi nesten alle studentene er innflyttere og derfor at ingen har gamle kontaktnett her. Da må man jo finne seg nye venner og steder å henge...

    SvarSlett

Har du noe på hjertet?