søndag 21. november 2010

Høstmote

Det er dessverre slik at når man bor på kalde steder så må selv moten følge noen grunnleggende fysiske lover. En av disse har med temperatur å gjøre. Jeg liker ikke å være kald og jeg jobber heller med flere lag og mye klær i ull for å ikke fryse i vinterhalvåret, men jeg liker ikke å se ut om en sekk.

Genseren er Bennetton og eldre enn jeg, funnet på loftet hjemme. Nytt kortkort skjørt med glidelåsdetalj langs hele baksiden og lilla skinnbelte og lilla glasskjede. Jeg er veldig fornøyd med beltet jeg kjøpte i sommer og med nye kilehæler føler man seg fresh og varm (genseren er 100% ull).

 Dette skjerfet har jeg reddet fra et tre og jeg er veldig glad for at oransjfargen passerperfekt til det oransje lakkbeltet fra Dolche & Gabbana som jeg gjorde meg fattig for i sommer. Jeg trives godt med fokus på livet og korte skjørtelengder, men jeg ser fra kolleksjonene for vinteren at det blir mer midilengde (midt på leggen) og jeg er ikke sikker på om jeg er klar for det.
Forrige lønn brukte jeg på to par nye sko (kilehælene over er ett av dem) og dene lønningen gikk til to nye kåper. Den ene er cepen (stavemåte?) under. Jeg har lenge lett etter vinterjakke som er pent nok til at jeg "kan bruke den i operaen", dvs at jeg kan være veldig pen under uten at det ser rart ut. Allværsjakke og gallakjole går ikke godt sammen.
 Denne cepen kjøpte jeg på H&M og jeg er utrolig fornøyd! Den er i ull og er veldig varm. Dessuten er visstnok hudfarge/ brun en veldig hot farge i høst/ vinter ;)
 Alle som er litt ute vet at hodet og overkroppen er det du skal holde varme for at du ikke fryser. I tillegg hjelper det å ha tykke nok såler i vinterskoene, så de isolerer mot bakken. Jeg har brukt litt tid på å hente opp alle luer og votter og slikt som jeg har hatt i boden, så jeg har fått brukt mine to ullhatter i det siste. Denne hatten kjøpte jeg for 5 år siden og den har en litt 20-tallsfølelse over seg.
 På fredag var det æressymposium for Kjell Ivar Flatberg, nyutnevnt professor emeritus (æresproffessorat) ved NTNU. Jeg var daltaker på symposiet og grep sjansen til å pynte meg litt. Denne kjolen er i ull og jeg kjøpte den i sommer. Det er vel typisk meg å kjøpe vinterkjoler i juni, men alle vet at det blir vinter til slutt... Her kommer beltet igjen og skoene... Nyforelsket, sa du?
 Ah, en eksklusiv dag krever eksklusiv innpakking. Cepe, divahatten min med verdens bredeste brem og ekte Burberry over armen, det blir nok ikke bedre. Den eldste eksperten på symposiet sa senere på dagen at han visste veldig godt hvem jeg var for jeg hadde sjarmert ham fullstendig med den fantastiske hatten min ;)
 På kvelden var det festmiddag og da var det bare å kjøre på. Magni er helt fersk doktorgradsstipendiat på museet der jeg skriver master. Det føles som om vi er de to eneste biologene i universet som er opptatt av mote og vi koser oss derfor i hverandres selskap. Magni har en By Marlene Birger kjole i knæsj oransj. Hun er mye mer vågal på mønster og farger enn jeg er.
 Jeg hadde på meg tre yndlinger på middagen, Burberrykjolen min (slikt koster mer enn husleie), Voltanballerinaer sydd i Italia og Helena Rubeinstein-rødt på leppene. Rødt, svart og gull er en veldig trygg kombinasjon, synes jeg, men jeg koste meg veldig på middag.

3 kommentarer:

  1. Så mange fine antrekk:) Likte særlig cepen (har ingen gode forslag på stavemåte, så jeg staver det likt som deg!), for ikke å snakke om skoene med kilehæl!!

    SvarSlett
  2. jeg ELSKER hatten! hvor er den fra?

    SvarSlett
  3. Takk! Jeg er helt forferdelig forelsket i både cepen og skoene :) Hatten er filmstjernehatten min. Jeg kjøpte den på H&M på videregående en gang, dvs for fem år siden omtrent... Den er kanskje noe av det mest upraktiske jeg eier, for man ser ingenting når man har den på seg, men den er magisk ;)

    SvarSlett

Har du noe på hjertet?